Je wilt graag lang genieten van je meubels.

Dat is prijstechnisch goed en gelijk ook duurzaam.

Het aanschaffen van mooie meubels is daarbij een goede start. Maar niet alleen het kopen van duurzaam-geproduceerd meubilair maakt dat jouw meubels duurzaam zijn.

De manier waarop jij met je meubels omgaat en combineert met je vloer en gordijnen heeft namelijk veel invloed op hoe duurzaam het is. Als jij een meubelstuk voor een jaar in gebruik hebt en daarna weggooit, is dat niet duurzaam. Ook al is het van het meest duurzaamste hout in de wereld gemaakt.

Zorg er dus voor dat je meubels aanschaft waar je niet na een jaartje of twee op bent uitgekeken. Het totaal plaatje met de juiste gordijnen en vloerbedekking zorgt dat je lang blij blijft met jouw keuzes.

Gemiddeld worden meubels zo na 7 jaar vervangen. Echter, veel meubilair kan nog veel langer mee gaan. De twee grootste redenen voor het vervangen van meubels zijn dat het vuil is of je ze niet meer vindt passen in je interieur. Wanneer je jouw meubilair laat repareren, reinigen, of stofferen kan je de levensduur nog met enkele jaren verlengen.
Daarnaast kan je er zelfs een nieuw uiterlijk aan geven, als je dat graag zou willen. Op deze manier heb je er opnieuw jaren plezier van en ben je uiteindelijk niet duur uit.